Kun ei osaa itse kirjoittaa niin on hyvä lukea sellaisten ihmisten kirjoituksia, jotka osaavat tämän taidon. Olen siis lukenut lehtiä. Lehtiä lukemalla oppii paljon maailmasta. Torstaina luin Imagesta artikkelin uudesta IT aallosta ja uusmediayrittäjä Sami Kuuselan antamia vinkkejä, kuinka tulla rikkaaksi hetkessä. Suurimman vaikutuksen minuun tekivät vinkit " Unohda suuret ideat!", "Kopioi ja varasta" ja "Pidä kiirettä ennenkuin kupla puhkeaa".

Tämän kirjallisen huippukokemuksen jälkeen päätin lukea lisää lehtiä ja eilisessä hesarissa oli yksi herkkupala poimittavaksi. Liuta konsultteja ovat kehittäneet uuden urheilulajin, Leetin. Laji on yksinkertainen. On putki, pallo ja kaksi tervettä jalkaa. Tämän lajin markkinoimiseksi on päätetty järjestää maailmanlaajuinen turnaus, jonka voitajalle on luvassa miljoona dollaria. Tähän voi ilmoittautua  ostamalla pelivälineet ja kaupanpäälle saat rekisteröitymiskoodin, jolla pääset ilmoittautumaan turnaukseen. Ja siinä ei todellakaan ollut vielä kaikki, vaan tästä turnauksesta tehdään tosi-tv-sarja, jossa seurataan pelaajien matkaa turnausvoittoon. Odotettavissa on siis suurta draamaa. VAU!

Tämäkään ei vielä riittänyt täyttämään minun lukunälkääni. Aktiivisena median seuraajana luin Iltasanomien nettisivuja ja sieltähän löytyi myöskin aivan uskomattomia juttuja. Sairaanhoitajat hylkäsivät palkkoja koskevan sopimuksen. Tehy rintarottingilla marssi median eteen kertomaan tästä, mutta poliitikot pettyivät, työnantaja pettyi ja MTV 3:n uutisissa Urpo Martikainenkin ilkkui Jaana Laitinen-Pesolalle "Te olette nyt kovin yksin.". Sairaanhoitajat on saatu näyttämään omahyväisiltä ahneilta ja kaikkein naurettavinta tässä on , että he toivovat vain korjausta vääristyneeseen palkkatilanteeseen.

Nyt tietenkin voimme pohtia, mikä näille jutuille on yhteistä. IT-alalla toimiessa pitää unohtaa suuret ideat, konsultit olivat unohtaneet ideat uuden urheilulajinsa äärellä ja päättäjien viesti Tehylle "Unohtakaa suuret ideat!".

OAJ:ssa ei edes viitsitty olla idealisteja ja siksi lastentarhanopettajat ovat Kiinaan asti ulottuvassa palkkakuopassa.

Tuomas Urho
merkinnän kirjoittaja on lastentarhaopettajaopiskelja