Olen otsikoinut tämän kertaisen kirjoitukseni toveri Sirpa Puhakan vaalilauseella. Mitta on nyt täysi. Näin iltamyöhäsellä luin Helsingin Sanomien verkkolehteä. Siellä valtiovarainministerimme Jyrki Katainen ilmoittaa, että tuloveron kevennyksiä jatketaan.

Olenko minä tyhmä vai enkö osaa matematiikkaa. Tässä ollaan koko syksy jankutettu, että ei ole varaa ja ei ole rahaa, mutta millä ilveellä sitä tulee riittämään tuloverojen kevennykseen? Haluaisin tähän selkeän vastauksen. Itse ymmärrän sen verran, että valtion talous perustuu samaan logiikkaan kuin oma talouteni, summaan ja erotukseen. Käsitykseni mukaan summa on nyt ollut niin pieni, että siitä ei ole voitu erottaa sairaanhoitajien vaatimaa palkkaa.

Mielestäni tämä menee jo irvailun puolelle ja Suomen porvarihallitus haluaa alistaa hoitajia oikein olan takaa.

Minua hävettää, että meillä on tuollainen hallitus ja toivottavasti hävettää niitäkin, jotka äänestivät sen paikoilleen.

Hyvät ihmiset nyt pitää nousta vastarintaan! Tulkaa 15.11.2007 eduskuntatalon eteen klo 15.00 mielenosoitukseen pakkolakia vastaan! Mukana on joukko kansalaisaktiiveja, sairaanhoitajia, kätilöitä!

Osattaisiin edes verottaa!

Tuomas Urho