Hyvät ystävät!

Hallitus on valinnut puolensa valmisteilla olevalla pakkolailla. Sairaanhoitajan ollessa työtaistelussa hänen on mentävä töihin ja kaikki pyörii kuten ennenkin. Töihin pakotetut hoitajat vain joutuvat tekemään kahta kauheammin töitä, kun tekijöitä on rajallinen määrä. Hallitus on sanonut, että työtaistelu on järjestöjen välinen asia ja he eivät aio siihen puuttua. Kun ns. kutsumus ei riittänyt, niin se pistetään nyt riittämään. Mielenkiintoista on, että tuleeko poliisit hakemaan hoitajia kotoa töihin. Aikaisemmin töihin menemättä jättämisestä on seurannut irtisanoutuminen, mutta nyt kun ihminen on irtisanoutunut töistä hänet viedään sinne lainvoimalla takaisin.

Hallitus olisi voinut valita toisinkin. He olisivat voineet tehdä vuosisadan oikeudenmukaisuuden ja antaneet rahaa tilanteen ratkaisemiseksi. Tätä ei haluta tehdä, koska kyseessä olisi hallituksen mielestä epäoikeudenmukaisuus. Kuitenkin hallituksen mielestä on oikeudenmukaista, että koulutettu hoitohenkilökunta tekee töitä alipalkattuina.

Arvoisa porvarihallitus. Hävetkää! Teillä ei ole minkäänlaista selkärankaa, eikä halua ratkaista asioita vaaditulla tavalla. Olette valmiit tekemään kaiken mahdollisen, jotta suomalainen sairaanhoitaja ei saisi ansaittua palkkaa. Teidänhän päätavoite on, että 141-tukea pystytään maksamaan, kuten ilmaisitte taannoin. Olette valmiit neuvottelemaan asiasta ympäri Eurooppaa, mutta sairaanhoitajat ovat teille vain pelkkää paskaa, jonka voi talikoida pois!

Tuomas Urho
sairaanhoitajan poika